Tarieven

De kraamzorg wordt vergoed vanuit het basispakket!!!

Hieronder geef ik u een uitleg hoe de zorguren berekend worden en hoe ze vergoed worden. Voor mij is het dagelijkse kost, maar voor u waarschijnlijk nieuw. Als u hier vragen oven hebt of het niet begrijpt kom ik het tijdens een kennismakingsgesprek thuis of telefonisch helemaal uitleggen.

 

Uren:

De kraamzorg-uren, geïndiceerd door het LIP worden ALTIJD vergoed vanuit het basispakket. Dit zijn ALLE uren die in het kraambed gegeven worden.

Gemiddeld zijn dit 49 uren bij borstvoeding en 45 uren bij kunstvoeding. Deze uren worden verdeeld over 8 dagen. Mochten er (na de bevalling) redenen zijn om meer zorguren te gebruiken worden deze geher-indiceerd, dit gaat altijd in overleg met de verloskundige. De verloskundige is eindverantwoordelijk en moet hier haar akkoord voor geven en worden ook door de basisverzekeringen vergoed.

 

LET OP: bij restitutie-polissen kijken we wat de best mogelijke optie is om te declareren. Heb je hier vragen over, laat het me van te voren weten, dan kunnen we de beste keuze maken om te kijken of er een mogelijkheid is om alles vergoed krijgen.

 

Het maximaal aantal uren kraamzorg dat verkregen kan worden bij problemen is 80 uren verdeeld over 10 dagen. Het wettelijk minimaal aantal uren kraamzorg is 24 uur.

 

De uren die tijdens de bevalling gebruikt worden staan los van de kraamzorguren.

 

Bij een ziekenhuisopname worden er per dag tussen de 6 en 8 uur van uw totale zorguren afgetrokken. Dit is per verzekering verschillend.

 

LIP:

Het Landelijk Indicatieprotocol (LIP) is een meetinstrument om te berekenen hoeveel zorguren er gegeven mogen worden. Dit Landelijk Indicatieprotocol geeft aan, op hoeveel uren zorg je recht hebt, op basis van je gezins- en medische situatie. Het aantal uren kraamzorg wordt tijdens de intake goed uitgelegd, besproken en afgesproken.

 

Eigen bijdragen:

Voor het intakegesprek, assistentie bij de bevalling en de kraamzorg ben je verzekerd via de basisverzekering. Jullie verzekeraar vergoedt de zorg op basis van het Landelijke Indicatieprotocol. Iedereen die alleen een basisverzekering heeft moet ook een eigen bijdrage van 5,10 euro per uur betalen. Dit geldt alleen voor de kraamzorguren. Afhankelijk van hoe je aanvullend verzekerd bent, worden deze kosten wel of niet vergoed door je zorgverzekeraar. Onder deze link kun je controleren hoe het zit bij jouw verzekering.

 

Extra zorgkosten:

Uitgestelde kraamzorg, couveuse-nazorg, kraampakket, lactatiekundige en/of tegemoetkoming in de kosten van de eigen bijdragen, hangen altijd af van je zorgverzekering. Het is handig om deze informatie aan te vragen om niet voor verrassingen komen te staan. 

 

Wordt de uitgestelde kraamzorg of de couveuse na-zorg niet door de verzekering vergoedt, dan kan ik deze zorg altijd ingekocht worden.

 

Nazorg:

Het kan zijn dat je nog wat onzeker bent na de kraamweek of dat je nog wat zorg wilt nadat je een paar dagen alleen bent geweest. Er is dan altijd een mogelijkheid om nog wat zorg in te kopen. 

     

 

 

Kennismakingsgesprek en voorzorg:

Het kennismakingsgesprek, voor- en nazorg zijn een gratis service van Meerbaby's kraamzorg. Op deze manier ben je vanaf het eerste moment van de aanvraag van kraamzorg tot en met jullie het nodig vinden, verzekerd van een luisterend oor en hulp waar nodig.

 

Vragen:

Ook voor dit geldt: Mocht je nog vragen hebben of zijn er dingen onduidelijk, dan kun je mij natuurlijk altijd bereiken via de mail:  annelies@meerbabyskraamzorg.nl of telefonisch 06 387 45 255