Kunstvoeding

Voor het geven van kunstvoeding ben ik ook volledig geschoold en gecertificeerd en kan ik jullie alles leren om op een fijne manier flesvoeding te geven.

 

Flesvoeding is een goed alternatief als je geen borstvoeding (meer) kunt of wilt geven. We noemen het ook wel kunstvoeding. 

 

 

 

 

 

Ik kan jullie helpen om op de juiste manier de kunstvoeding te geven. 

Soms zijn er verschillende flesjes in huis die je kunt gebruiken en ik kan jullie hierbij helpen. Ook wat betreft de spenen kan ik jullie helpen bij de keuze welke en speen is de fijnste voor jullie kindje. Ik wil jullie hierbij gelijk een advies geven: haal niet teveel flesjes en/of verschillende flesjes in huis. In principe maakt het helemaal niet uit welke fles of speen jullie gaan gebruiken, als het maar een fles met een speen voor een pasgeborene is.

 

Tevens leer ik jullie hoe je een fles klaarmaakt, leg ik uit hoeveel voeding jullie kindje nodig heeft, hoe warm het flesje moet zijn en hoelang jullie babytje over een flesje "mag" doen.

 

Ik geef advies over de vitamines die jullie kindje bij de kunstvoeding nog nodig heeft.

 

Ik leer jullie hoe je een flesje schoonmaakt, of de flesjes/spenen wel of niet uitgekookt moeten worden en hoe jullie dat kunnen doen. Ook beantwoord ik natuurlijk alle andere vragen die jullie kunnen hebben bij het geven van kunstvoeding.

 

 

Of je nou de fles of de borst geeft: je kindje heeft evenveel voeding nodig. Het enige verschil is dat je bij flesvoeding precies ziet hoeveel hij of zij krijgt. Hoe vaak je baby wil drinken, hangt niet af van borst- of flesvoeding, maar van zijn of haar behoeftes. 

 

 

Ik respecteer ten alle tijden de wens van de moeder(ouders) als deze besloten hebben, of tijdens de kraamweek besluiten om over te stappen op kunstvoeding. Ik help en trek ook bij kunstvoeding alles uit "mijn koffertje" om de kunstvoeding te doen slagen.

 

Bij kunstvoeding heb ik ook benodigdheden bij me die we nodig kunnen hebben als de baby moeite heeft om uit een flesje te drinken. Ik heb alle kennis in huis om te kunnen "vinger-voeden" en cupjes om te gebruiken zodra dit nodig mocht zijn.

 

Ik zal ALTIJD respect hebben voor de keuze van de moeder/ouders.