Borstvoeding

Ik ben geschoold en gecertificeerd om jullie goed te begeleiden bij de borstvoeding.

 

Borstvoeden is leuk, maar niet altijd vanzelfsprekend. Sommige baby's worden aan de borst gelegd en weten precies hoe het moet, sommige baby's "weten" na een paar keer hoe ze aan de borst moeten drinken en sommige baby's hebben wat meer tijd nodig om aan de borst te kunnen drinken. Maar uiteindelijk kunnen ze het bijna allemaal.

 

In alle gevallen kan ik jullie hierbij helpen. Door mijn jarenlange ervaringen en scholingen weet ik dat ik door mijn kennis, geduld van de moeder en rustig te blijven, bijna alle baby's uit de borst gaan drinken.

 

De grootste essentie is de baby "goed aan te laten happen" waardoor de baby "makkelijk" melk kan drinken. Hierom let ik dus allereerst op  goed aanleggen, "goed aanhappen", maar ook op huid op huid contact is belangrijk. Tevens is rooming in belangrijk en ik leer jullie hoe je kunt voeden op verzoek. Natuurlijk zal ik jullie laten zien hoe  jullie honger-signalen herkennen, hoe je weet wanneer de baby voldaan is na het drinken en ook leg ik jullie uit waar je als moeder op moet letten om de borsten goed leeg te laten drinken en borstontstekingen te voorkomen.

 

Gedurende de kraamweek heb ik alles bij me om de borstvoeding te laten slagen, van cupjes, fingerfeeding spuitjes tot een kolf*.

 

Natuurlijk vind ik het heel fijn als de borstvoeding slaagt, maar ik respecteer ten alle tijden de wens van de moeder(ouders) als deze besloten hebben, of tijdens de kraamweek besluiten om over te stappen op een andere voeding. Ik help en trek alles uit "mijn koffertje" om de borstvoeding te doen slagen, maar zodra de moeder/ouders niet meer willen/kunnen, zal ik nooit dwingen of doordrammen om toch door te gaan met de borstvoeding. Ik zal ALTIJD respect hebben voor de keuze van de moeder/ouders.

 

* Schaf geen kolf aan als je er geen in huis hebt. Ik heb een dubbele elektrische kolf bij me met een gesloten circuit. Bij dit apparaat komt er geen melk in het apparaat, enkel in de flesjes. Hierdoor is er géén kans op bacterieën.

 

 

Om de slangetjes en flesjes te kunnen reinigen en te vervangen en eventueel gebruik van fingerfeeding-benodigdheden en/of cupjes, vraag ik € 50,= per kraamperiode om de kolf te gebruiken. Je kunt de kolf hierdoor goed uitproberen en een idee krijgen wat voor kolf geschikt voor jou is als je er één gaat aanschaffen. Ook heb ik een hulpstuk bij me, zodat je met de hand kunt kolven om het uit te proberen.

 

 

 

 

 

Handig hulpmiddeltje

Als extra hulpmiddel heb ik een soort schijven gemaakt ter ondersteuning van de borstvoeding. Deze heb ik altijd bij me. Heel handig om in het begin te gebruiken. Naarmate de dagen vorderen zul je dit minder of niet meer nodig hebben.

Lactatiekundige

Mochten er in de kraamweek onverhoopt toch borstvoedingsproblemen ontstaan waar ik niet uitkom, en heb je zelf geen lactatiekundige, dan mag/kan ik Liesbeth van Amerongen altijd bellen om te sparren en/of een consult vragen. Zij is een lactatiekundige waar ik heel graag mee samen werk. Wil je meer over haar weten kijk dan op mijn bladzijde lactatiekundige.

Kolven in werktijd