Sociaal betrokken

Rolstoelen

Samen met mijn vriendin, die ook kraamverzorgende is, en ook mijn back-up hebben we besloten om een rolstoel te aan te schaffen. Deze rolstoel staat in het Spaarne Ziekenhuis waar iedereen gebruik van kan maken. Ziekenhuizen verlenen deze stoelen niet. Omdat wij de noodzaak inzien dat vrouwen die zwanger of net bevallen zijn maar ook mensen die slecht ter been zijn, ondersteuning kunnen gebruiken, hebben wij besloten om een rolstoel aan te schaffen en om op deze manier een rolstoel aan te kunnen bieden. Hier kunt u wat meer foto's bekijken.

Vanaf de oprichting van het Ronald Mac Donald huis doneer ik een vast bedrag per maand aan het Ronald MacDonald-fonds. Dit is begonnen op het moment dat mijn zus een dochter kreeg die cystic fibrose heeft en ik van heel dichtbij heb meegemaakt hoe belangrijk het is om bij je kind die ziek is te kunnen blijven. Een heel gezin heeft het zwaar rondom een ziek kind en ik vind het een mooi iets dat je als gezin bij elkaar kunt zijn in zware tijden.

 

 


Wat niets te maken heeft met kraamzorg, maar wel met sociale betrokkenheid is waarom ik collecteer voor de hartstichting, het astmafonds en het ouderenfonds.


Ruim 16 jaar zet ik mij in voor een veilig sportklimaat. Ik ben vcp'er (vertrouwens contact persoon) voor BV Hoofddorp (basketbal) en de Teakwondo-bond.

Voor mij is het belangrijk dat iedereen met een veilig gevoel naar een sport kan gaan en daar zet ik mij voor in.

Werkgroep

Uit maatschappelijke betrokkenheid houd ik me bezig met kraamvrouwen uit Eritrea.

Door het VNG die een Ondersteuningsprogramma Gezondheid Statushouders heeft, ben ik gevraagd om hieraan mee te werken.

We zijn een groepje zorgverleners rondom de zwangere vrouw, in dit geval uit Eritrea. Het groepje bestaat uit een  regio-coördinator, iemand van Pharos, een huisarts, verloskundige, iemand van de GGD en ik als kraamverzorgende. Regelmatig hebben we overleg met elkaar. Hier bespreken we wat we kunnen doen, hoe we iets gedaan hebben en hoe we kunnen verbeteren om deze vrouwen zo goed mogelijk te kunnen helpen met de start, maar ook met de toekomst van een kind.

Doordat ik kraamde bij deze vrouwen ben ik me erg bewust geworden van de noodzaak om deze vrouwen te helpen en te ondersteunen om een goede start te kunnen maken met een nieuw, pril leven.
Ik geef voorlichting aan groepjes vrouwen over kraamzorg, maar ook één op één als daar om gevraagd wordt. Ook spaar ik spullen rondom het kraambed op om deze te kunnen geven aan iedereen die dat nodig heeft.