Kraamverzorgende als babycoach

Een babycoach gaat uit van de vooronderstelling dat jij als ouder deskundige bent van je eigen kind en diep van binnen weet wat het beste voor hem/haar is. Na de ondersteuning in de kraamweek vertrouw je op jezelf als moeder/vader en geniet je van het contact met je baby.

 

Een baby die ons iets wil vertellen, gebruikt hiervoor signalen: huilen, niet drinken, onrustig gedrag of lastig slapen. Vaak reageer je hierop intuïtief; je weet dat hij honger heeft, moe is of last heeft van zijn buikje. Het kan ook zijn dat je baby signalen geeft die je minder goed begrijpt. En dat je al veel geprobeerd hebt, maar het signaal niet stopt. Dit kan zorgen voor onzekerheid en spanning: je wil je baby graag helpen maar weet niet hoe.

 

 

Als kraamverzorgende weet ik als geen ander hoe ik je kan helpen het signaal van je pasgeboren baby te begrijpen en te doorvoelen. Samen met jullie kijken we naar de essentie van het signaal: wat wil je baby? We gaan dit bekijken op holistische wijze. Dit betekent: kijken naar het lichaam, hoofd, hart en ziel. Op die manier gaan we op zoek naar de oorzaak, naar het verhaal achter het signaal. Zo ook op deze manier geef ik je advies om te kunnen groeien om jullie baby te gaan begrijpen.

Ook geef ik je pedagogische tips die je verder kunnen helpen.